Hírek

Tájékoztató

2017. szept 26.

A MAGYAR GYERMEKVÉDELMIRENDSZER MŰKÖDÉSE AZ ÖNLINE KÖRNYEZETBEN TÖRTÉNÖ GYERMEKVESZÉLYEZTETES...

OVI_OLIMPIA 2015.

2015. márc 31.

2015. március 27-én került megrendezésre az Ovi-olimpia.

További hírek

Galériánkból

Lucázás Lucázás

Bölcsőde

A bölcsőde, mint a Király-tó Óvoda és Bölcsőde intézményegysége, Kapuváron a székhely óvodával azonos épületben működik. A bölcsődei ellátásban részesülő gyermekek Kapuvár közigazgatási területéről, és a feladatellátási szerződések alapján Babót, Himod, Hövej, Mihályi, Osli Szárföld, Veszkény, Vitnyéd községek közigazgatási területéről vehetők fel. Jelenleg 3 bölcsődei csoportunk van.

Nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek korának megfelelő önállósodásra, a helyes higiénés szokások, viselkedési szabályok elsajátítására, a készségek, képességek fejlesztésére. Fontosnak tartjuk a korszerű étkeztetést, a helyes táplálkozási szokások kialakítását, az életkornak megfelelő tápanyagszükséglet kielégítését. Vannak olyan kisgyermekek, akik még nem érték el az életkorukban elvárt fejlettségi szintet (értelmi fejlődés, beszédfejlődés elmaradása, viselkedési zavarok, stb.) és fejlődésükhöz, képességeik kibontakozásához szakemberektől várhatnak segítséget.

A bölcsődés gyermekek egészségügyi állapotát, fejlődését bölcsődénk gyermekorvosa rendszeresen ellenőrzi. Intézményünk kiemelt szakmai programja az egészséges életmódra nevelést, a családokkal való együttműködést tartalmazza. Ennek keretében gazdag programokat kínálunk a gyermekek és szüleik számára. Férőhelytől függetlenül biztosítjuk a bölcsődébe nem járó gyermekek számára az intézménnyel való ismerkedést, a játéktevékenységet.