Hírek

Tájékoztató

2017. szept 26.

A MAGYAR GYERMEKVÉDELMIRENDSZER MŰKÖDÉSE AZ ÖNLINE KÖRNYEZETBEN TÖRTÉNÖ GYERMEKVESZÉLYEZTETES...

OVI_OLIMPIA 2015.

2015. márc 31.

2015. március 27-én került megrendezésre az Ovi-olimpia.

További hírek

Galériánkból

Adventi gyertyagyújtás Adventi gyertyagyújtás

Bemutatkozás

Az Arany János utcai központi óvoda Kapuváron a legtöbb gyermeket nevelő intézményegység. Az Arany János utcai épületegyüttesben három intézményegység működik (óvoda, bölcsőde, gazdasági iroda)

Az épület felszereltsége, annak állaga jónak mondható. 2009-2010 évben megtörtént a nyílászárók cseréje, és az épület külső felújítására is sor került.

A gyermekek összetétele vegyes képet mutat, tükrözi a városi lakosság sokszínű rétegződését. A jómódú, magasan képzett családok gyermekei mellett egyre több a csonka családból, munkanélküli- és romacsaládból érkező gyermek. Minden korosztályban előfordul egy-két nehezen kezelhető, magatartás problémával küzdő, veszélyeztetett kisgyermek.

Óvodánkban négy csoport működik, a gyerekek életkori összetétele alapján osztott illetve részben osztott csoportokban. Csoportszobáink otthonosak, esztétikusan, ízlésesen berendezettek.

Az óvodánk hatalmas zöld területű játszókertje tágas, felszereltsége folyamatosan bővül, az udvarunkon található domb a gyerekek kedvelt játszóhelye minden évszakban.

Szeretetteljes, érzelmi biztonságot nyújtó légkörben, családdal szorosan együttműködve, a családi nevelésre építve, az életkori sajátosságokat, az egyéni fejlődési ütemet figyelembe véve segítjük elő a gyermeki személyiség fejlődését, kibontakoztatását, kiegészítve a környezettel való együttélésre neveléssel.

A pedagógiai munkát segítő dajkáink szakképzettek, tájékozottak nevelési elveinkről, módszereinkről.