Hírek

Tájékoztató

2017. szept 26.

A MAGYAR GYERMEKVÉDELMIRENDSZER MŰKÖDÉSE AZ ÖNLINE KÖRNYEZETBEN TÖRTÉNÖ GYERMEKVESZÉLYEZTETES...

OVI_OLIMPIA 2015.

2015. márc 31.

2015. március 27-én került megrendezésre az Ovi-olimpia.

További hírek

Galériánkból

Ugri park Ugri park

Bemutatkozás

A Központi Óvoda Kapuváron a legtöbb gyermeket nevelő intézményegység. Az Arany János utcai épületegyüttesben két intézményegység működik (óvoda, bölcsőde)

Az épület felszereltsége, annak állaga jónak mondható. 2009-2010 évben megtörtént a nyílászárók cseréje, és az épület külső felújítására is sor került. 2018 tavaszán, nyarán a fűtéskorszerűsítés is megvalósul.

A gyermekek összetétele vegyes képet mutat, tükrözi a városi lakosság sokszínű rétegződését. A jómódú, magasan képzett családok gyermekei mellett egyre több a csonka családból, munkanélküli- és romacsaládból érkező gyermek. Minden korosztályban előfordul egy-két nehezen kezelhető, magatartás problémával küzdő, veszélyeztetett kisgyermek.

Óvodánkban négy csoport működik, a gyerekek életkori összetétele alapján osztott illetve részben osztott csoportokban. Csoportszobáink otthonosak, esztétikusan, ízlésesen berendezettek, a játékkészletet rendszeresen bővítjük, megújítjuk.

A berendezési tárgyak cseréje folyamatos (ágyak, székek asztalok).

Az óvodánk hatalmas zöld területű játszókertje tágas, felszereltsége is egyre bővül, 2015-ben 2 lengőhintával és 2 rugósjátékkal, 2017-ben 2 csúszdás mászókával és egy kisvonattal lettünk gazdagabbak. Az udvarunkon található domb is a gyerekek kedvelt játszóhelye minden évszakban.

Szeretetteljes, érzelmi biztonságot nyújtó légkörben, családdal szorosan együttműködve, a családi nevelésre építve, az életkori sajátosságokat, az egyéni fejlődési ütemet figyelembe véve segítjük elő a gyermeki személyiség fejlődését, kibontakoztatását, kiegészítve a környezettel való együttélésre neveléssel.

A pedagógiai munkánkat segítők a dajkák és a pedagógiai asszisztens. Mindannyian szakképzettek, tájékozottak nevelési elveinkről, módszereinkről.