Hírek

Tájékoztató

2017. szept 26.

A MAGYAR GYERMEKVÉDELMIRENDSZER MŰKÖDÉSE AZ ÖNLINE KÖRNYEZETBEN TÖRTÉNÖ GYERMEKVESZÉLYEZTETES...

OVI_OLIMPIA 2015.

2015. márc 31.

2015. március 27-én került megrendezésre az Ovi-olimpia.

További hírek

Galériánkból

Oviolimpia 2016. Oviolimpia 2016.

Bemutatkozás

A Lakótelepi tagóvoda Kapuváron, a város lakótelepén helyezkedik el, az Ifjúság út 5. szám alatt. 1973-ban épült, 4 csoportos, udvarral körülvett épület. 2011-től kettő csoporttal működik. Nevelő munkánkat gyermekközpontú szemlélettel, a gyermekek egyéni fejlődését, életkori sajátosságait, szükségleteiket szem előtt tartva, változatos tevékenységek, közvetlen tapasztalatszerzés lehetőségeit biztosítva valósítjuk meg. A csoportok élete rugalmas napi - és heti időbeosztás szerint szerveződik a csoport két óvónője és a dajkája közreműködésével, a gyermeki igények figyelembevételével és a szülők aktív bevonásával.

Az óvoda épületét a nevelési-fejlesztési feladatok megvalósításának figyelembevételével az óvónők esztétikusan rendezték be. A több funkciót betöltő csoportszobák tágasak, világosak, alkalmasak a szabad játékra, a tevékenységek végzésére, az étkezére. Alvásra és pihenésre az óvónők a felszabadult csoportszobák egyikéből alvószobát alakítottak ki. A másik csoportszobát pedig tornaszobává rendezték át. A megfelelően felszerelt tornaszoba biztosít lehetőséget a gyermekek sokoldalú mozgásfejlesztésére. Az óvoda testnevelés foglalkozásokon kívül helyet biztosít még a különböző foglalkozásoknak (ovifoci, néptánc, gyógytestnevelés).

Az épületet tágas zöldövezet veszi körül, mely alkalmas a változatos udvari élethez. Az udvari játékok az elmúlt évek során kicserélődtek.

2014-ben energetikai pályázat során felújításra került az épület, megtörtént az épület teljes felújítása, nyílászárók cseréje és a fűtéskorszerűsítés. A helységek festése is megvalósult.